HR 4.0: ben jij er klaar voor?

HR 4.0: ben jij er klaar voor?
De vierde industriele golf betekent het nodige voor de HR-manager.
Wat verandert er en hoe stoom je jouw organisatie hiervoor klaar?

‘Industries 4.0’, zo wordt de vierde industriële revolutie ook wel genoemd. Het internet brengt de wereld dichterbij. Gecombineerd met de snelheid van computersystemen zorgt het internet ervoor dat organisaties beter en sneller kunnen samenwerken dan ooit. Bedrijven die niet meegaan in industries 4.0 zetten zichzelf al snel op achterstand. Deze vierde industriële golf betekent ook het nodige voor HR.

Andere vaardigheden medewerkers

Hoe intelligent en snel de systemen ook zijn: de mens staat centraal. Het routinematige werk zal overgenomen worden door robots, maar de behoefte aan menselijke inbreng blijft. Wel verandert de vraag naar de vaardigheden van medewerkers. Doordat het onderwijs niet voldoende aansluit op de vraag van de markt, zal de War for Talent intenser worden. Van HR vraagt dit om samenwerking met externe partijen op het gebied van werving, opleiding en ondersteuning van medewerkers.

 

Open cultuur en veilige sfeer

Naast aandacht voor de soft skills van het menselijk kapitaal, heeft de HR-manager 4.0 nadrukkelijk ook aandacht voor de organisatiecultuur. Emotionele intelligentie (EQ) is belangrijk in wendbare organisaties. Coaching en nudging zijn de nieuwe middelen voor HR, maar ook in het wervingsproces krijgt emotionele intelligentie de nodige aandacht
Als HR-manager is het zoeken naar nieuwe medewerkers een belangrijk thema, maar nog belangrijker is het behouden van de juiste medewerkers. Het is van belang om high potentials te binden en te boeien. Salaris is belangrijk in de beloningsstructuur, maar is vooral een korte termijn motivator. Zoek het eerder in vrijheid, afwisseling van werkzaamheden en autonomie.

Een aantal andere veranderingen die kenmerkend zijn voor HR 4.0:

  • Hiërarchie raakt ondergeschikt: management is niet langer het primaire aanspreekpunt voor HRM;
  • Medewerkers worden minder afhankelijk van hun manager en vormen zelfsturende teams;
  • Er is steeds meer aandacht voor job rotation, coaching en nudging als het gaat om terugdringen van ziekteverzuim;

 Het is duidelijk: de vierde industriële golf betekent het nodige voor HR. Hoe ga je hier als HR-manager mee om? Waar kun je beginnen? Wat brengt HR 4.0 nog meer voor veranderingen met zich mee? In het gratis whitepaper HR 4.0 vertellen de experts van Centric je meer over HR 4.0 en wat dit voor jou als HR-manager betekent.

Meer lezen?

Ben jij klaar voor HR 4.0? Lees in de whitepaper over de vierde industriele golf en wat het betekend voor het HR-manager. Wat verandert er en hoe stoom je jouw organisatie hiervoor klaar?

Over de auteur

Mark van der Pijl

Mark van der Pijl

Expert Digitale Transformatie

Mark van der Pijl is Lead consultant digitale transformatie HR binnen Centric. Vanuit die rol ondersteunt hij organisaties bij de implementaties van nieuwe HR-technologie. Daarnaast heeft hij een adviserende rol bij de aanpak van digitaliseringsvraagstukken binnen het HR-domein. Hij zet zich dagelijks in om organisaties wendbaarder te maken met digitale oplossingen voor HR.

Interview: ‘Weg met HRM, level HXM!’

– Hans van der Heijden, Adviseur Total Reward bij Deloitte Human Capital

 

Social Media