“HR is gaver dan ooit, maar je moet wel zorgen dat je mee kunt komen”

 Interview: “HR is gaver dan ooit, maar je moet wel zorgen dat je mee kunt komen”
Robert van Barlingen Senior Manager Workforce Transformation, Deloitte

Robert van Barlingen (Senior Manager Workforce Transformation, Deloitte) is één van de sprekers op HR in Motion 2019. Als adviseur helpt hij organisaties op strategisch niveau bij het bepalen van interventies, die in alignment zijn met de gewenste groeirichting. Als voorproefje op het inspirerende evenement en op Robert zijn presentatie in het bijzonder, stellen we hem alvast een aantal vragen over HR in Motion 2019 en The Future of Work.

Wat verwacht je van het evenement?

Dat ik mensen kan inspireren over “The Future of Work” en zij mij.’

Wat voor ontwikkelingen zie je voor je op het gebied van HR?

HR wordt meer dan ooit een strategische competentie van bedrijven en zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden en positioneren. Het belang van werknemers en hun talenten neemt aanzienlijk toe en bedrijven zullen er meer aandacht aan moeten besteden. Anders kiezen werknemers wel een andere werkgever. Technologie is hierbij in de totale HR value chain onontbeerlijk.

HR heeft nog steeds vaak een rol die facilitair, administratief en ondersteunend is. Maar als je kijkt naar de trends, dan volstaat dit anno 2019 niet meer. Als de HR functie impact wil maken op het realiseren van bedrijfsdoelstellingen, moet deze een leidende rol opeisen en meer als trusted advisor optreden richting de business.

Welke ontwikkelingen op het gebied van HR en payroll vind je het meest boeiend en waarom?

Dat technologie steeds prominenter wordt: Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI), Data Analytics. Hiermee wordt het namelijk mogelijk de transformatie te maken van een reactieve aanpak naar een predictieve en proactieve aanpak. Operationele taken kunnen steeds meer worden geautomatiseerd. Dit betekent dat de HR professional zich strategisch meer kan richten op de organisatie en meer gaat fungeren als organisatiedeskundige.

Het is interessant om te zien hoe zich dat ontwikkelt; HR & talent strategies krijgen meer en meer een strategische lading. De gemiddelde HR professional moet zich achter de oren krabben of deze rol hen dan nog wel past: relevant blijven, een visie hebben, meekomen in technische ontwikkelingen. De administratieve HR taken worden dan wel overgenomen door een robot, maar dat betekent niet dat álles geautomatiseerd wordt; kun je als HR professional bijvoorbeeld algoritmes of een RPA rapport schrijven, kun je dit analyseren? Hoe vertaal je die interpretatie naar acties en beleid? Maar ook, hoe gebruik je de tijd die is vrijgekomen (doordat robots administratieve taken overnemen) in het ontwikkelen en toepassen van unieke menselijke skills zoals; ondernemerschap, empathie, coachend leiderschap?

Naar welke andere sprekers ben je zelf het meest benieuwd?

Ik ben onder andere heel benieuwd naar de presentatie van Hans van der Heijden. Ik spreek hem geregeld en ben benieuwd hoe hij zijn visie verwoordt in een presentatie.

Voor welke uitdagingen komen organisaties de komende tijd te staan met het oog op onboarding?

Onboarding is na de recruitment de eerste stap in de employee experience. Des te beter je dit doet, des te sneller de nieuwe collega rendement oplevert en dat wil uiteindelijk iedereen.

Is een goede onboarding alleen zo belangrijk bij de nieuwe generatie werknemers?

Nee, jaren geleden was onboarding net zo belangrijk, maar toen werd dit niet zo goed onderkend. Dit heeft ook te maken met het feit dat er tegenwoordig minder geschikte mensen zijn om vacatures in te vullen, werknemers hogere eisen stellen aan hun werk en hoe ze dit mogen inrichten.

Kun je ons een inkijkje geven in de break-out sessie over de onboarding van het Team van de Toekomst?

Ik ga het hebben over een aantal belangrijke trends en hoe HR-professionals daar op in kunnen spelen. Ik haal een aantal belangrijke bevindingen aan en daar ga ik over in gesprek. Bijvoorbeeld: X percentage van de bedrijven zegt dat ze verwachten dat technologie impact gaat hebben op bedrijfsvoering, maar slechts Y percentage zegt daar klaar voor te zijn. Het wordt een interactieve sessie, ik ben benieuwd hoe erop wordt gereageerd.

Meer weten over the Future of Work en wat dit voor jouw organisatie gaat betekenen? Kom dan op 5 november naar HR in Motion in Nieuwegein. Met ook Hans van der Heijden over de Employee Experience en Bas Nijhuis (topscheidsrechter en zelf ondernemer) als sprekers en Marijke Roskam als prikkelende dagvoorzitter, belooft het een interessante dag te worden!

Robert leidt een breakout tijdens HR in Motion

Future of Work: van resources naar mensen | 5 november | DE KOM Stadstheater en Kunstencentrum in Nieuwegein

Over Robert

Robert van Barlingen

Robert van Barlingen

Robert van Barlingen, Senior manager workforce transformation bij Deloitte

Interview: ‘Weg met HRM, level HXM!’

– Hans van der Heijden, Adviseur Total Reward bij Deloitte Human Capital

Social Media