Is de NOW-regeling interessant?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de kans dat er toch werknemers ontslagen moeten worden.

Het doel van de NOW-regeling is om werkgevers tegemoet te komen in de betaling van de loonkosten. Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat de werknemers niet ontslagen worden.

De overheid wil er alles aan doen om ontslagen zoals we nu in Amerika zien tegen te gaan. De regeling biedt zeker wel een oplossing op de korte termijn voor werkgevers. De loonkosten zijn vaak de grootste kostenpost en door de hoogte van het omzetverlies te koppelen aan de mate van waarin de loonkosten gecompenseerd worden heeft de regeling zeker een positief effect.

De catch is echter dat wanneer je gebruik maakt van de regeling je achteraf duurder uit bent als je noodgedwongen toch de werknemer moet ontslaan. Het bedrag dat je dan terugmoet betalen is veel meer dan wat je hebt ontvangen.

Op de lange termijn kan de regeling door de werking van dit principe juist duurder uitvallen. De kans dat de gevolgen van de coronamaatrdegelen alsnog leiden naar ontslag van werknemers is reëel. Wie dus gebruik maakt van de NOW-regeling kan daar later spijt van krijgen.

Ons advies is ga voorzichtig om met het aanvragen van de NOW-Regeling. De vrijheid om mensen te ontslaan wanneer het nodig is, inleveren tegen de voordelen van de NOW-Regeling is afhankelijk van de toekomst. En de toekomst is op dit moment niet goed te voorspellen.

Meer lezen?

Ben jij klaar voor HR 4.0? Lees in de whitepaper over de vierde industriele golf en wat het betekend voor het HR-manager. Wat verandert er en hoe stoom je jouw organisatie hiervoor klaar?

Interview: ‘Weg met HRM, level HXM!’

– Hans van der Heijden, Adviseur Total Reward bij Deloitte Human Capital

 

Social Media