Bas Nijhuis

Scheidsrechter in de Champions League

Wie is Bas Nijhuis?

De uit Enschede afkomstige Bas Nijhuis is nationaal en internationaal scheidsrechter. Al op vroege leeftijd bleek dat hij talent had en op zijn vijftiende floot hij zijn eerste officiële wedstrijd. Fluiten is zijn grote passie en hij heeft er altijd alles voor opzij gezet.

In 2005 floot hij zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. Al snel werd hij één van de topscheidsrechters van Nederland. In 2011 debuteerde Nijhuis in de Champions League bij Olympiakos – Borussia Dortmund en floot later een grote reeks topwedstrijden, waaronder een groot aantal (kwalificatie-)interlands. 

Bas Nijhuis combineert het fluiten op internationaal niveau met het ondernemerschap. Naast fluiten runt hij een bakkerij in Haaksbergen, is hij actief als bestuurslid van een kinderboerderij én is hij ambassadeur voor Stichting Doelpunt. 

In zijn nieuwe spraakmakende boek “Niet zeiken, voetballen!” (oktober 2017) neemt Bas Nijhuis de lezer mee op een even avontuurlijke als hilarische reis achter de schermen van arbitrage, met kostelijke anekdotes over wereldtoppers als Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez. 

Meer weten?

Lees meer over Bas op zijn website www.basnijhuis.nl.

Meld je aan voor HR in motion 2019

Op de hoogte blijven van HR-ontwikkelingen en HR in Motion 2020?

Social Media