Hans van der Heijden

Adviseur Total Reward bij Deloitte Human Capital

 

Wie is Hans van der Heijden?

Hans van der Heijden werkt bij Deloitte Human Capital en adviseert organisaties over keuzen in HRM en beloning. Hij studeerde rechten en psychologie (cum laude) en werkte onder andere als partner bij het adviesbureau Twynstra Gudde.

In dienst van de Rabobank hielp hij vijftien jaar om de ambities van de bank en haar medewerkers te realiseren. Hans was Hoofd Management Development, de dean van de Corporate University en Hoofd Arbeidsvoorwaarden. In die laatste functie onderhandelde hij bij de totstandkoming van zeven cao’s.

Hans heeft er plezier in om zijn inzichten – en vragen- over HRM te delen. Hij publiceerde 5 boeken en tientallen artikelen en is veelgevraagd spreker op congressen. Medio november verschijnt zijn nieuwste boek -geschreven met ruim 30 collega’s van Deloitte: De HX-factor; van resources naar mensen. Hans is ervan overtuigd dat ‘De HX-factor’ de komende jaren hét boek voor de HR-professional zal zijn.

Over het Event (thema) zegt Hans:

‘Human Resource Management, wat is dat toch een nare term. En hoe we de dingen noemen, is belangrijk. Want taal beïnvloedt ons denken en handelen.

Anno 2019 is het tijd om in ons vakgebied zowel de medewerker als mens centraal te stellen en deze niet als resource te behandelen. En dat heeft grote implicaties voor het wat en hoe van HRM.

“De HX-factor. Van resources naar mensen”

Hans neemt in vogelvlucht die belangrijkste ontwikkeling door in een interactieve en soms een tikkeltje uitdagende stijl.

Wat komt er allemaal aan bod?

  • Het waarom HRM – nu dan toch écht – passé is;
  • Het menselijk maken met design thinking, persona’s en journeys;
  • Van Performance Management naar Performance Management;
  • Dat wat teams succesvol maakt;
  • Do well by being good; de business en moral case van duurzaam HR;
  • De opkomst van well being. En nee, dat is niet soft!

Meer weten?

Lees meer over Hans op www.deloitte.nl 

Publicaties van Hans

‘Interview: “Weg met HRM, level HXM.”

Meld je aan voor HR in motion 2019

Op de hoogte blijven van HR-ontwikkelingen en HR in Motion 2020?

Social Media