Team van de toekomst

Leiderschap? Dat is inspelen op wat komen gaat. Goede HR-professionals hebben daarom het vermogen om ver vooruit te kijken. En vooruitkijken, dat is precies wat we gaan doen op HR in Motion, het jaarlijkse kennisevent voor HR-managers en salarisadministrateurs.

Samen met dagvoorzitter Marijke Roskam (BNR) en onder anderen topscheidsrechter Bas Nijhuis nemen we je mee naar de organisatie van morgen. Het thema: Het team van de toekomst. Geïnspireerd raken en concrete tips ontvangen met betrekking tot learning management, wet- en regelgeving, recruitment, on & offboarding, de optimale employee journey en wat dit betekent voor jouw organisatie? Kom ook!

Wat een leuk event was het! Klik hieronder voor een sfeerimpressie.

Sprekers

Ook dit jaar hebben een mooie mix van inhoudelijke en inspirerende sprekers. Geleid door een bevlogen dagvoorzitter die sterke affiniteit heeft met de arbeidsmarkt en HR, zullen de sprekers op hun eigen wijze antwoord geven op de vraag hoe het team van de toekomst eruitziet en wat er in de toekomst van organisaties wordt verwacht om mensen te binden en te motiveren het beste uit zichzelf en het team te halen.

Marijke Roskam

BNR
(Dagvoorzitter)

Hans van der Heijden

Deloitte
(Keynote)

Robert Doornbos

Voormalig autocoureur
(Keynote)

Hein Brockhoff

Centric

Mark van der Pijl

Centric

Reintjan Weeber

Centric

Simon Hanemaaijer

Centric

Henri van Maanen

Gemeente Rhenen

Robert van Barlingen

Deloitte

Victor Romijn

Appical

Homam Karimi

Studytube

Herman van Geest

Van Vuuren Elektrotechniek

Programma

De inloop op het terrein is vanaf 9:00 uur. De kick-off van het event is 9:30 uur. Suggesties voor parkeren en gebruik van Openbaar Vervoer kun je hier terugvinden. Zet een herinnering in je agenda of meld je direct voor het event. Heb je vragen vooraf? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Dinsdag – 5 november

}

9:30 – 09:40

Welkom! Opening door Dagvoorzitter

Door Marijke Roskam

Robots, Bitcoin, Kunstmatige intelligentie, Big Data. De wereld verandert sneller dan we bij kunnen houden. Of toch niet?

Hoe zorg je er als werkgever voor dat je als organisatie wendbaar bent en wat betekent dit voor HR en de mensen op de werkvloer? Kortom, hoe ziet het team van de toekomst eruit?

}

09:40-10:00

De toekomst van HR: visie Centric

Door Centric HR & Payroll Solutions

}

10:00 - 11.00

De HX-factor, van Resources naar Mensen

Door Hans van der Heijden

}

11:00 - 11.30

Demoplein met een kop koffie

Break-outsessies Ronde 1

}

11:30 - 12:30

Breakout 1: Motion Journey: nu en in de toekomst

Door Mark van der Pijl en Simon Hanemaaijer | Centric

Vorig jaar hebben we onze visie op de employee journey met jullie gedeeld: de Motion Journey. Dit jaar maken we de vertaling van de visie van de Motion Journey naar de praktijk.
We geven je een kijkje in de keuken en vertellen je over de laatste ontwikkelingen in Motion. Over hoe deze tot stand zijn gekomen. En we vertellen je wat de nabije toekomst van Motion brengt. Het vervolg van onze reis in 2020 belooft nieuwe hoogtepunten te brengen.

Wil jij alvast een kijkje in de highlights van de nieuwe ontwikkelingen in Motion in 2020? Mark en Simon vertellen je er alles over in deze break out sessie.

}

11:30 - 12:30

Breakout 2: Klanten aan het woord: continuïteit in het team van de toekomst

Door Patty van Maasakkers | Centric BPO, Herman van Geest | Van Vuuren Elektrotechniek, Henri van Maanen | Gemeente Rhenen

Het team van de toekomst staat voor uiteenlopende uitdagingen. Hoe bewaak je de continuïteit van je organisatie? Door niet alleen e-HRM, maar ook de juiste dienstverlening te leveren, helpt Centric haar klanten hierbij.
In deze sessie vertellen twee klanten over de uiteenlopende vraagstukken die zij dankzij de dienstverlening van Centric hebben opgelost. Welke uitdagingen kwamen zij tegen op hun weg? Wat kunnen we hierbij van elkaar leren? In deze interactieve sessie beantwoorden zij ook jouw vragen.
}

11:30 - 12:30

Breakout 3: Onboarding van het team van de toekomst – Appical

Door Victor Romijn | Appical

Een gelukkige medewerker is een productieve medewerker. En het wisselen van baan wordt alom gezien als een stressfactor in iemands leven. De onzekerheid van de keuze, niet weten waar je aan begint, zijn mijn nieuwe collega's net zo leuk als mijn oude collega's?
Door iemand op de juiste manier binnen te halen, kun je al veel van deze stressfactoren weghalen. Hoe voorzie je de nieuwe medewerker op het juiste moment van de juiste informatie, en wat ís eigenlijk de juiste informatie?

In deze break out sessie vertelt Victor Romijn, Onboarding Consultant van Appical, je alles over het onboarding proces van de leden van jouw team van de toekomst.

}

12:30 - 13:30

Netwerklunch in Theatercafe

 

Break-outsessies Ronde 2

}

13:30 - 14:30

Breakout 1: Future of Work: van resources naar mensen 

Door Robert van Barlingen | Deloitte 

The future of work is eigenlijk allang begonnen. Tenminste als je het aan Robert van Barlingen, Senior manager workforce transformation bij Deloitte vraagt. Zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven krijgen we te maken met nieuwe technologieën. Hierdoor is onze manier van werken door de jaren heen veranderd en wordt er meer en meer gevraagd om het ontwikkelen van het aanwezige talent in een organisatie.
Maar welke invloed heeft dat op jouw organisatie? Hoe vervul je digitaal leiderschap en laat jij jouw team van de toekomst optimaal functioneren? Samen met Robert gaan we op zoek naar het antwoord op deze vragen. In een interactieve sessie, waarin je de kans krijgt om met vakgenoten te sparren. Want the future of work: is now.
}

13:30 - 14:30

Breakout 2: Een leven lang leren: altijd de juiste skills

Door Homam Karimi, Studytube

De wereld verandert snel. Dat vraagt om wendbare organisaties, die snel kunnen inspelen op technologische veranderingen en die medewerkers aanmoedigen zich constant te blijven ontwikkelen. Met het complete learning experience platform faciliteert de Motion Academy, powered by Studytube, het leren in organisaties optimaal: medewerkers en leidinggevenden kunnen online en klassikale opleidingen vinden, boeken, managen én volgen.
Het platform is intuïtief en nodigt medewerkers uit om op ontdekking te gaan, om samen te werken, elkaar te inspireren en de juiste skills te leren op de momenten dat zij het nodig hebben. Kortom, Studytube biedt alles voor de ontwikkeling van medewerkers onder één dak. Daarnaast presenteert Studytube de online bibliotheek speciaal ontwikkeld mét en voor de decentrale en lokale overheid – boordevol met 21st Century skills!

Wil jij de belemmeringen voor groei en ontwikkeling van je medewerkers wegnemen en een organisatie creëren die een leven lang leren omarmt? In deze break out sessie leer je hoe jij jouw organisatie transformeert in een lerende organisatie, nu en in de toekomst!

}

13:30 - 14:30

Breakout 3: Kennissessie Wet- en regelgeving

Door Reintjan Weeber, Centric

“Redden we het allemaal wel voor 1 januari?” Het is de meest gestelde vraag die Reintjan Weeber, onze kennismanager wet- en regelgeving, heeft gekregen over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Tijdens HR in Motion vertelt Reintjan je alles over wat er voor jou verandert met de komst van de WAB. En geeft hij het antwoord op de vraag of we het allemaal gaan redden voor 1 januari.
Maar er gebeurt meer op het gebied van wet- en regelgeving. De overheid wil de arbeidsmarkt grondig hervormen. De komende jaren staan er nog veel wijzigingen op het programma, die invloed hebben op het team van de toekomst. Reintjan neemt je mee in alle ins- en outs en zorgt ervoor dat je weer helemaal bij bent.
}

14:30 - 14:45

Demoplein

}

14:45 - 15:45

Het team van de toekomst in de sport

Door Bas Nijhuis

 

Topscheidsrechter Bas Nijhuis maakt u deelgenoot van zijn grote liefde voor het voetbal.

Dit doet hij uitermate luchtig, op een zeer komische wijze en hij weet altijd iedereen positief te verbazen over wat zich allemaal afspeelt in het leven van een topscheidsrechter.

}

15:45 - 16:00

Wrap up door Dagvoorzitter

Door Marijke Roskam

 

}

16:00 -

Netwerkborrel op het demoplein en hapjes

De grootste frustraties van HR-professionals, herken je ze? 

Lees deze en andere blogartikelen over ‘de toekomst van HR’

Locatie:

HR in Motion wordt dit jaar gehouden in DE KOM Stadstheater en Kunstencentrum in Nieuwegein. 

Stadsplein 6, 3430 AM Nieuwegein

Terugblik 2018

Tijdens HR in Motion 2018 legden we een bijzondere reis af. Samen met astronaut André Kuipers wierpen we een blik vanuit de ruimte op verschillende HR-thema’s zoals de Motion Journey van medewerkers. Van het recruitmentproces tot aan ambassadeurschap.

Ook thema’s als wet- en regelgeving, learning management, recruitment, on & offboarding en het optimaliseren van de employee experience van je medewerkers kwamen aan bod. Bekijk het videoverslag van deze zeer geslaagde dag en vergeet je vooral niet aan te melden voor editie van dit jaar.

Meer tijd voor strategisch HRM? Het kan!

Tijdens het event wordt er onder meer gekeken naar de veelvoorkomende operationele belasting, waar de HR-Manager vaak onnodig tegenaan loopt in de praktijk. Wil je je hier op voorhand al op inlezen? Bekijk dan de blogs en whitepapers!

Salarisverwerking
Veilig en betrouwbaar Salarisverwerken in een compleet gedigitaliseerde omgeving.

Lees meer >

Werving & Selectie
Volledig op Recruitment ingerichte werkomgeving voor de HR- en Hiring Manager met tijdsbesparende vacature templates en beoordelingsfuncties.

Lees meer >

Pre-, On- en Offboarding
Breng het unieke karakter van jouw organisatiecultuur over op new joiners en door aan leavers.

Lees meer >

Online Learning
Geef je medewerkers de regie over de eigen ontwikkeling binnen 1 online leeromgeving, van mini-cursus tot Masteropleiding.

Lees meer >