‘Wij kunnen bij Centric terecht voor ontzorging en advies’

Als je zelf geen HR-specialisten in huis hebt, is het prettig als je kan samenwerken met een partij die deze expertise wél biedt en je daarmee ontzorgt. Dankzij het eHRM-pakket Motion en door de HR- en salarisprocessen aan Centric uit te besteden, kan halal-voedselproducent Anur zich volledig richten op het allerbelangrijkste: de distributie van etnische producten naar de consument.

Aan het woord is Fabian Florisse, Supply Chain Administrator bij Anur Halal Food, een handelsorganisatie in uiteenlopende Halal-producten: van diepvriessnacks en koelverse vleesproducten tot broodbeleg en soepen. Het A-merk in ‘etnische producten’ is geen groot, maar wel een stabiel bedrijf, met een vaste kern van medewerkers die er al 10 tot 12 jaar werken. Meer dan een kwart daarvan werkt in de buitendienst.

“Dat Motion een SaaS-oplossing is, maakt het makkelijk
om in de toekomst nieuwe functionaliteit in gebruik te nemen. ”

Fabian Florisse

Supply Chain Administrator, Anur Halal food

Van verlofbriefje naar digitaal proces

“Als Supply Chain Administrator ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie van Anur,” vertelt Fabian. “Zaken als HR, ICT en procesautomatisering zijn voor mij eigenlijk randzaken. Ze moeten wel gebeuren natuurlijk, maar het mag niet te veel tijd kosten. Tot dit jaar werden alle HR- en salarisprocessen uitgevoerd door het shared service center van ons voormalige moederbedrijf. Toen het moederbedrijf zich terugtrok en Anur weer zelfstandig werd, moesten we op zoek naar een nieuwe manier om onze bedrijfsprocessen, als de HR- en salarisadministratie, in te vullen. Hulp van buitenaf was hierbij hard nodig, want HR-expertise hebben we zelf niet in huis.”

“Als je zo’n overstap maakt, wil je het ook meteen goed doen,” vertelt Fabian. ‘Bij ons voormalige moederbedrijf werd er wel gewerkt met een HR-oplossing, maar onze medewerkers hadden geen eigen tool waarmee ze zelf digitaal hun aanvragen konden indienen. Verlof werd nog met briefjes aangevraagd. Het verlofoverzicht werd bijgehouden in een Excel-bestand. Dit kan natuurlijk voor problemen zorgen: briefjes kun je kwijtraken en een Excel-overzicht met de bezetting werkt zichzelf natuurlijk niet automatisch bij.”

Salarisverwerking uitbesteden loont

“Nu we met Motion werken is er veel veranderd! Alle aanvragen, als verlof en declaraties, verlopen volledig geautomatiseerd. Ook prettig: onze medewerkers hebben zelf gemakkelijk inzicht in de verlofuren die ze nog hebben. Via hun smartphone hebben ze inzicht in al hun HR-zaken, waar ze zich ook bevinden. Handig als je veel mensen op de weg hebt zitten. Voor ons betekent dit dat de processen sneller en foutloos verlopen. Dit geldt ook voor de salarisverwerking, die we volledig aan Centric BPO hebben uitbesteed. Inmiddels is de eerste run door Centric verwerkt en alle medewerkers hebben netjes hun salaris ontvangen, op hetzelfde moment.’

Hoewel Centric een groot bedrijf is, ervaart Fabian dit niet zo. ‘Als we vragen hebben, merken we dat Centric erg servicegericht te werk gaat en korte lijnen hanteert. We krijgen altijd erg snel antwoord op onze vragen. Dat geeft ons veel vertrouwen voor de samenwerking met Centric in de komende jaren.’

Met Motion krijgt Anur automatisch ondersteuning bij het toepassen van nieuwe wet- en regelgeving. Fabian: “In onze oude HR-oplossing was daar jarenlang niks mee gedaan. Om een voorbeeld te noemen: volgens de AVG mag je niet meer vastleggen wat iemand mankeert als hij of zij zich ziekmeldt. Nou je kan wel raden wat het tweede veld was wat we daarin in moesten vullen. In Motion worden wet- en regelgeving automatisch toegepast, zodat we dit soort fouten niet kunnen maken.”

“Dankzij de informatievoorziening van Centric weten we op de juiste manier om te gaan met bijvoorbeeld de Wet arbeidsmarkt in balans. ”

Fabian Florisse

Supply Chain Administrator, Anur Halal Food

‘Centric denkt met ons mee’

De overstap naar Centric heeft het gat dat werd achtergelaten nadat Anur weer zelfstandig werd, geruisloos ingevuld. ‘Wat ik prettig vind aan Centric, is dat ze niet alleen met ons meedenken als we erom vragen, maar dat ze ook proactief met ons meedenken en ons informeren over relevante ontwikkelingen. In het voortraject heeft Centric onze huidige HR-processen doorgelicht en daaraan merk je dat jullie net een stapje extra zetten voor een goed advies, niet alleen over de eigen Centric-producten. We hadden bijvoorbeeld ook behoefte aan een nieuw tijdsregistratie- en kloksysteem. Centric heeft ons toen geadviseerd om te kijken naar de oplossingen van haar preferred suppliers. Een van deze systemen hebben we later ook daadwerkelijk in gebruik genomen.’

Na de eerste gesprekken met Centric was de keuze dan ook snel gemaakt. Fabian: ‘eigenlijk hebben we nauwelijks meer naar andere oplossingen gekeken. Natuurlijk wil je een vergelijking maken. Ons voormalige moederbedrijf heeft ons ondersteund bij de aanschaf van een nieuw e-HRM systeem omdat zij meer ervaring met dit soort inkooptrajecten hebben. Toen bleek dat de aanbieding van Centric heel scherp is en er een oplossing werd geboden die heel goed past bij een bedrijf van onze omvang.”

Klaar voor de toekomst

Nu de overstap naar Centric volledig is afgerond, ziet Fabian op HR-gebied de komende jaren met vertrouwen tegemoet. “Dat Motion een SaaS-oplossing is, maakt het makkelijk om in de toekomst nieuwe functionaliteit in gebruik te nemen. Dat komt ook doordat Motion als SaaS-oplossing schaalbaar is. We gebruiken alleen de modules en functionaliteiten die we nodig hebben.”

“Daarnaast biedt Centric kennis die we als relatief klein bedrijf zelf niet in huis hebben, bijvoorbeeld over wet- en regelgeving. Dankzij de informatievoorziening van Centric weten we op de juiste manier om te gaan met bijvoorbeeld de Wet arbeidsmarkt in balans. Omdat Centric ons hier proactief over informeert, durven we wel te stellen dat we op HR-gebied echt klaar zijn voor de toekomst!”

Over Anur Halal Food

De roots van Anur Halal Food liggen in het ontwikkelen van Halal-varianten van oer-Hollandse producten en snacks. Tegenwoordig brengt Anur haar producten onder drie merken op de markt, Anur Halal Food, de koelverse producten van Wahid en de producten in het goedkopere segment van Ikbal. De producten worden vanuit het Brabantse Giessen gedistribueerd naar meer dan 6.000 etnische winkels en supermarkten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Scandinavië.

Fabian: “als bedrijf zijn we in een zeer specialistische markt actief. Dat vergroot soms de uitdaging om personeel aan te trekken, goed personeel willen we voor Anur behouden. Als werkgever proberen we dan ook positief bij te dragen aan de werkbeleving van onze mensen, om onze medewerkers echt aan onze organisatie te binden. Dat onze medewerkers hun HR-zaken zelf kunnen regelen in Motion, helpt hierbij.”

eHRM voor de wendbare organisatie

Een één op één demo aanvragen wanneer jou dat uitkomt?