‘Motion stak er met kop en schouders bovenuit’

NLmatch over de match met Motion

NLmatch is een telemarketingbureau, gespecialiseerd in hoogwaardige afspraken voor accountmanagers van verschillende soorten organisaties. De onderneming wil in alle facetten een ‘Champions League-speler’ zijn; in de eigen markt, maar ook op het gebied van HR en goed werkgeverschap. NLmatch koos daarom voor het e-HRM systeem Motion van Centric.

De Dordrechtse organisatie (die binnenkort een vestiging in Spanje opent) gebruikte al langere tijd verschillende applicaties voor zijn HR-zaken. Davy van der Zanden, Operational Manager bij NLmatch: “Om de ontwikkeling van medewerkers bij te houden, gebruikten wij OneNote. Daarnaast hadden we twee verzuimsystemen, een Excel-rooster én een applicatie waarin we de prestaties van onze mensen bijhielden. Dat werkte niet efficiënt, want we moesten continu zoeken naar informatie.” Bart van Heijningen, eigenaar van NLmatch, vult aan: “Motion zorgt dat alles op één centrale plek te vinden is. Eigenlijk vervangt Motion wel drie of vier systemen.”

“Eigenlijk vervangt Motion wel drie of vier systemen.”

Bart van Heijningen

CEO, NLmatch

Rolgebaseerd werken

Een belangrijk voordeel van Motion voor NLmatch is dat er in het systeem met rollen wordt gewerkt. “Vooraf is ingesteld wie precies toegang hebben tot welke informatie en data. Zo zijn persoonlijke data als salarissen en bonussen enkel voor kaderleden toegankelijk. Dat werkt prettig”, vertelt Davy.

Vooruitkijken met data

De functionaliteit van het HR- en salarisadministratiesysteem dat NLmatch tot voor kort gebruikte, is volgens Davy erg basic. “Het grote nadeel van dit systeem was, dat we de salarisadministratie telkens moesten nalopen in Excel. Aparte regelingen, zoals ouderschapsverlof, waren namelijk niet standaard ingebouwd en moesten apart worden geregistreerd; een tijdrovende en foutgevoelige manier van werken. Motion is wat dat betreft gebruiksvriendelijker, sneller én overzichtelijker.

Bovendien biedt Motion een rapportagefunctie, waarmee we graag aan de slag willen. Het is waardevol te zien waar de knelpunten en afwijkingen zitten en inzicht te hebben in zaken als ziekteverzuim, functioneringsgesprekken, verlofdagen en salarisverdeling. Voorheen hadden we bijvoorbeeld geen duidelijk zicht op het ziekteverzuimpercentage. Nu hebben we dit soort gegevens direct voorhanden. En dat niet alleen, we kunnen ook patronen uitlezen ˗ dát is pas vooruitkijken!”

Goed werkgeverschap

NLmatch wil op alle gebieden de beste zijn in de telemarketingbranche. Volgens Bart betekent dit dat de omstandigheden voor medewerkers perfect op orde moeten zijn. “Denk aan het aanbieden van de beste werkhulpmiddelen, een goed salaris, een moderne en open werkomgeving en een goede interne dienstverlening. Daar hoort een gecentraliseerde applicatie bij die medewerkers snel inzicht biedt in alle relevante informatie.” Bart is dan ook erg te spreken over de Motion-app die op ieder device te benaderen is. “Als medewerkers vragen hebben over bijvoorbeeld hun loonstrook of jaaropgave, wil je ze niet verwijzen naar een portal op het web. Je wilt het je mensen mákkelijk maken. Dat hoort bij goed werkgeverschap.”

Modern en intuïtief

Heeft NLmatch nog andere e-HRM oplossingen overwogen? Bart vertelt: “We hebben naar verschillende systemen gekeken en deze gebenchmarkt. Motion stak er echt met kop en schouders bovenuit.” Davy: “Dit geldt met name voor de gebruiksvriendelijkheid. Motion werkt zo intuïtief, dat medewerkers er zelf mee uit de voeten kunnen. Willen ze een verlofaanvraag indienen, dan registreren ze dit zelf in het systeem. Ik hoef het daarna alleen nog te accorderen en klaar. Dit is echt het onderscheidend vermogen van Motion. Het ziet er aantrekkelijk en modern uit en werkt ook nog eens supermakkelijk.”

“Motion werkt zo intuïtief, dat medewerkers er zelf mee uit de voeten kunnen.”

Davy van der Zanden

Operational Manager, NLmatch

eHRM voor de wendbare organisatie

Een één op één demo aanvragen wanneer jou dat uitkomt?