Veelgestelde vragen

Algemene antwoorden op veelvoorkomende vragen van bezoekers

Wat is Motion?

Motion is een eHRM SaaS-oplossing van Centric. Ontwikkeld in samenspraak met gebruikers en vanuit de gedachte dat iedereen alle HR-zaken, waar en wanneer hij of zij dit wil moet kunnen regelen. Motion biedt passende functionaliteiten om alle HR-processen die jij dagelijks tegenkomt te managen, onafhankelijk van in welke fase van je carrière je bevindt.

Heb ik als gebruiker invloed op de ontwikkeling van Motion?

Jazeker, gebruikers van Motion kunnen via verschillende kanalen hun wensen en verzoeken bij ons indienen. Daarnaast is Motion ontwikkeld aan de hand van co-creatiesessies: samen met onze gebruikers hebben we de vertaalslag gemaakt van een HR-proces naar een gangbare toepassing in een software oplossing.

Waarom Motion?

Met Motion werken medewerkers en leidinggevenden gezamenlijk aan de HR-processen binnen de organisatie, in een gebruiksvriendelijke software-oplossing. Het dagelijks afhandelen van deze processen, doen de medewerkers en hun leidinggevenden zelf. Zo worden HR-professionals niet meer belast met administratieve taken, wat veel kostbare tijd bespaart. Kostbare tijd die gebruikt kan worden door de HR-professionals om HR-beleid te maken en toe te passen. Kortom: met Motion pakt HR de regie en neemt HR werkelijk een strategische rol in binnen je organisatie.

Wat maakt Motion gebruiksvriendelijk?

Bij de ontwikkeling van Motion hebben we vol ingezet op het creëren van een optimale gebruikerservaring. Medewerkers en hun leidinggevenden werken in één omgeving aan alle HR-processen. Bij elk proces zijn de schermen op dezelfde manier opgebouwd. Denk hierbij aan de plek van knoppen in het scherm, zoals ‘Verder’ en ‘Bevestigen’. Motion ondersteunt gebruikers bovendien bij ieder proces, met een korte uitleg in het scherm. Bij de ontwikkeling van Motion hebben we gebruikgemaakt van ‘een oogvolgsysteem’. Hierdoor kunnen we met zekerheid kunnen zeggen dat we de meest gebruiksvriendelijke oplossing in de markt bieden.

Hoe snel kan mijn organisatie aan de slag met Motion?

De snelheid van een overstap naar Motion is afhankelijk van een aantal factoren. Welke de functionaliteiten wil je gaan gebruiken, hoe groot is je organisatie en hoe complex zijn je HR-processen. Natuurlijk voorzien we je graag van een advies op maat.

de HR-processen binnen mijn organisatie zijn complex. Hoe gaat Motion daarmee om?

Met Motion krijg je de flexibiliteit die je nodig hebt om HR-processen efficiënt toe te passen in jouw organisatie. Bij het inrichten van Motion zijn de HR-processen van je organisatie altijd leidend. Daarbij is het implementeren en het in gebruik nemen van Motion een mooi moment om je processen nog eens onder de loep te nemen en te optimaliseren. Onze consultants richten Motion in op basis van best practices, zodat jouw organisatie straks optimaal gebruikmaakt van de oplossing.

Heb ik op mijn mobiele telefoon alle functionaliteiten van Motion tot mijn beschikking?

Motion werkt in de browser van je mobiele telefoon op dezelfde manier als op je pc of laptop. Je krijgt dus alle functionaliteiten tot je beschikking, op iedere apparaat. Zo kun je jouw verlof aanvragen of een declaratie indienen, waar en wanneer dit jou het beste uitkomt.

Heb ik aanvullende software nodig om met Motion te kunnen werken?

Nee, je kan Motion gewoon gebruiken in de browser van je pc, laptop, tablet of smartphone. Je kan dus met je inloggegevens op ieder apparaat direct aan de slag.

Wat gebeurt er met mijn huidige data als ik overstap naar Motion?

Met een overstap naar Motion converteren wij de data van jouw organisatie naar Motion. Bij het converteren van data, schonen we je data direct op, zodat je na de implementatie van Motion uitsluitend werkt met relevante en actuele data. Uiteraard wordt alle organisatiedata hierbij behandeld conform de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Wordt Motion nog doorontwikkeld?

De ervaring leert dat de wereld van HR nooit stilstaat. Dat geldt net zo goed voor onze software. Motion is een software-oplossing die de HR-processen van je organisatie volledig ondersteunt. Veranderen deze, dan verandert Motion natuurlijk mee met je organisatie. Nieuwe ontwikkelingen in de markt houden we daarbij nauwlettend in de gaten. Het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het verbeteren van bestaande functionaliteiten staat daarom doorlopend op onze agenda.

eHRM voor de wendbare organisatie

Een één op één demo aanvragen wanneer jou dat uitkomt?

Social Media