Retail

E-commerce is in opmars

Traditionele organisaties die het moeten hebben van verkopen vanuit fysieke winkels, staan onder druk om te veranderen.

Of je nu als organisatie een traject ingaat van groei of krimp, als (HR) Manager ben je gebaat bij een proces dat je volledig in de hand kunt houden. Alleen zo, kun je gericht strategische keuzes maken voor het aannemen, afstoten of ontwikkelen van personeel.

Efficiënte Werving & Selectie

De markt voor talent is krap. Tegelijkertijd is de omloopsnelheid van personeel bij je bedrijf hoog. Dit betekent dat er voldoende CV’s in omloop zijn. Om de talenten van morgen vandaag in huis te krijgen, ben je gebaat bij een snel en adequaat wervingsbeleid. Om zo, samen met de hiring manager, de juiste medewerkers aan te trekken en op te leiden voor de benodigde posities op de winkelvloer.

Met Motion Recruit zet je het hele Werving & Selectie traject naar je hand. Het hiring team deelt onderling eenvoudig gesprekken, notities en CV’s van sollicitanten, binnen dezelfde omgeving.

Ook handig om te weten:

  • Je hebt inzicht in alle de sollicitaties die binnenkomen. Ook als ze binnenkomen via externe job boards, zoals indeed en LinkedIn.
  • Je kunt een voorselectie maken van de reacties met ‘knock-out vragen’. Handig als er meer dan 100 reacties binnenkomen.
  • Alle gegevens die tijdens de sollicitatiefase binnenkomen, worden verrijkt bewaard (in lijn met wet AVG). Vervolgens worden de gegevens van succesvolle kandidaten doorgezet naar een onboardingtraject.
  • Motion Recruit werkt samen met Motion Onboard.

eHRM voor de wendbare organisatie

Een één op één demo aanvragen wanneer jou dat uitkomt?

Social Media